tirsdag 7. april 2015

Påske med litt snekring

Jeg har vært på hytta hver måned gjennom vinteren, selv om det ikke ser slik ut i bloggen. Årsaken til at den ikke har vært oppdatert er rett og slett at det ikke er blitt utført nevneverdig arbeid der siden forrige innlegg. I påska gjorde jeg imidlertid en del. Jeg ble bl.a. ferdig med gulvlistene på stua samt taklister i entré/kjøkken og begge soverom.

Bortsett fra stua med åpent røst, har alle rom dels skrå og dels flat himling. Jeg brukte hjørneklosser og prøvde meg fram med forskjellige overganger. Her fra entré/kjøkken, hvor jeg tilstrebet en løsning noenlunde etter "boka":




Her er varianten jeg valgte på soverommene, der jeg konstruerte ekstra klosser for å slippe 17-graderen og dermed forenkle arbeidet med å få pene skjøter:




Det ble ellers en del finsnekring både her og der, også med et par av hjørneklossene, som fikk det vel trangt. Denne måtte sages til så den smatt på plass ved geriktene på ei dør:



Videre laget jeg garderobehylle over skohylla og knaggrekka jeg hadde laget fra før. Det meste er av restmaterialer, og restelageret begynner å bli såvidt begrenset at det iblant må både skjøtes og kløyves:






Jeg tilbrakte ni døgn til fjells denne påska, og været var flott det meste av tida. Her er noen bilder av det også: