onsdag 23. september 2015

Solstrøm m.m.

Jeg har tilbrakt ei uke høstferie på fjellet, hvilket har ført meg langt på vei mot alle mål for sesongen. Herunder solcelleanlegg. Jeg har kjøpt hovedelementene brukt som en komplett pakke (for 3500 kroner), og supplert med nye kabler, kontakter og koblingsbokser.



Også de brukte komponentene er av nyere dato. Panelet er et Solarex 85 watt, regulatoren en Sunwind 7VA og batteriene SMF 105 Ah fra Biltema. Alt fungerer som forventet og vel så det.

Batteribanken kunne nok vært større, men det duger inntil videre. Jeg har to andre batterier i "reserve", som jeg kan lade utenom med aggregat og bruke til større forbrukere som TV ved behov.

Ny og gammel teknologi i skjønn forening:



Verandaen ble så godt som ferdigstilt i ferien. Den mangler kun rekkverk på trappa samt noen lengder med vertikale pyntebord på vestsida.






Tidligere i måneden har en håndverker montert takrenner for meg. Hytta har aldri hatt det tidligere. Han har hatt en del jobb med å bl.a. fore ut med skråskjært plank for å få rett vinkel og avstand fra tak.




Tar med et par bilder av et trivelig besøk jeg fikk en av dagene. Fire hopper og en hingst kom til gards og beitet fredelig rundt hytta i en drøy halvtime. Frigang på Syndin må være drømmelivet for en hest.




Det som gjenstår av målene før vinteren er dusjkabinett og servant på det kombinerte badet og gjesterommet, samt å få liv i TV-en med enten større antenne eller overgang til parabol.