tirsdag 4. juni 2013

Den første turen i 2013

Det ble - såvidt - farbart med bil til hytta i overgangen mai/juni. Dermed fikk jeg tatt årets første arbeidsøkt i det som også var en langhelg for meg etter turnus på jobben.

Jeg startet med å sette opp et fortelt som fulgte med vogna da jeg kjøpte den. Det er et lite vintertelt, men gir likevel et kjærkomment ekstra rom i "boligen".Siden vogna står i en helling, la jeg også gulv i teltet. Hadde med impregnerte materialer med dette som formål.Forteltet er dermed blitt det nye oppholdsrommet når det ikke er altfor kaldt. Det fungerer også som vindfang, og er en mer egnet plass enn selve vogna til å henge fra seg vått tøy. Et resultat jeg er godt fornøyd med, bortsett fra at duken tidvis lager litt støy i fjellvinden.I hytta fikk jeg gjort en del forberedende arbeid før gulvleggingen om tre ukers tid. I yttergangen manglet det stubbeloftsbord under bjelkene, noe jeg laget til med bord jeg egentlig hadde kjøpt for å felle inn i reisverket som permanente sverter. (Reisverket holder fasongen likevel).Videre la jeg dampsperre mot jordbakken, siden hytta står med ringmur direkte på torva. Plasten vil ikke stoppe all fukt, men reduserer den betydelig. Resten vil forhåpentlig stoppe mot vindtettplatene som kommer i stubbeloftet, uten å forårsake råte noe sted. Muren er godt ventilert.Jeg skrudde også på hullplater på taksperrene, som kun var lasket på den ene sida fra før. Det kjennes greit å vite at jeg har forsøkt å stive dem av litt mer før jeg lukker konstruksjonen. Det kommer for øvrig en bærende mønsås av rundtømmer under den ferdige himlinga. Den tynne stokken og "hanebjelken" som ses på bildet er midlertidige.Tar med et knippe bilder fra omgivelsene. Alle tatt de siste dagene, som bød på vekslende vær.


Til slutt et bilde av tunet slik det ser ut for øyeblikket. Hytta blir malt om ikke lenge (seterbrun). Vogna blir trolig stående til neste sommer, da den må vekk før verandabygging.


6 kommentarer:

 1. Endelig et livstegn :-) Venter i spenning på veien videre. Blir spennende å følge deg. Blir glad om du vil følge meg også.

  Klem fra
  Endelifruen

  SvarSlett
 2. Takk, jeg ser det som et kompliment at oppdatering har vært ønsket. :-) Jeg har herved lagt meg til som følger hos deg også.

  SvarSlett
 3. Kan føye meg inn i rekken av de som har ventet på en bloggoppdatering fra deg! :)) Det er vel over et halvt år siden du har vært på hytta nå? Det måtte være godt å kunne komme seg dit igjen! :))

  SvarSlett
 4. Takk, Liv. Det er faktisk åtte måneder siden forrige arbeidsøkt. Men i sommer vil jeg komme såvidt langt at det gjør det mulig å reise (gå på ski) dit og jobbe i helger gjennom neste vinter.

  SvarSlett
 5. Hei. Har kjørt forbi flere ganger. Vi bygger jo selv på andre siden av fjellet. Men sett fremgangen og sett ting endret seg hver gang. Litt morro med byggevognen du hadde. Jeg jobbet selv på fabrikken der den ble bygd ;-) Lykke til videre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Knallgode helårsvogner. Synd produksjonen tok slutt.

   Slett