søndag 14. juli 2013

Ferdig gulv

Jeg fullførte gulvet i hoveddelen av hytta i går; lørdag, og i dag kom en av mine søstre for å grønnsåpebehandle det. Hun rakk fire omganger, og dermed skal gulvet være klart til bruk. Heretter vil det kun trenge påfyll i form av vanlig vask.Gulvet er heltre furu fra Moelven, i dimensjonen 135 x 25 mm. Her er noen bilder fra leggeprosessen:Resultatet er jeg godt fornøyd med. På disse bildene er gulvet fortsatt noe fuktig etter grønnsåpekuren:

Vi gravde ut en enkel "naturkum" for gråvann i fjor, og la avløpsrør fra det som blir kjøkken og bad/gjesterom. Dette er tillatt utfra prinsippet om at man får slippe ut det man klarer å bære inn - altså at det ikke er innlagt vann.

Rørgjennomomføringene i stubbeloft og gulv gikk smertefritt. Glippene blir tettet med fugemasse.
Som tidligere omtalt i blogggen, fikk jeg også hjelp til å støpe matkjeller i fjor. Gulvet smatt på plass rundt den med litt tilpasning, og jeg laget lem til den i dag.
Alt lå til rette for at også yttergangen skulle få gulv i ettermiddag, men før jeg var helt ferdig gikk strømaggregatet i stykker. Jeg måtte likevel hjem for et par dager, så nå får jeg lete opp reservedeler til aggregatet, eller skaffe et nytt.

Ganggulvet skal jeg for øvrig lakkere, så det tåler vann og hard bruk. Den innerste delen av gangen blir lukket av som bod. Her tenker jeg blant annet å oppbevare ved.


4 kommentarer:

 1. Litt av en innsats! :)) Gulvet ble veldig bra. Lurt med lakk på ganggulvet. Matt lakk, kanskje? Håper du får igang aggregatet uten mye plunder og utgifter!

  SvarSlett
 2. Så fint golvet ble! "Ordentlige" tregolv har noe eget ved seg!

  SvarSlett
 3. Takk til dere begge. Liv: Jeg har allerede kjøpt inn halvblank lakk, men det er kanskje penere med silkematt? Halvblank er hva jeg ble anbefalt på butikken.

  SvarSlett
 4. Nå skal det sies at jeg har brukt matt gulvlakk på sofabord og spisebord, noe jeg er veldig godt fornøyd med. Vasking går veldig bra, ingen lugging e.l. Gulvlakk i dag er jo noe helt annet enn hva det var for 30-40 år siden, da alle gulv ble gulbrune og blanke etter lakking. Det var det blanke utseendet jeg ville unngå. Men er du anbefalt å bruke halvblank, har det helt sikkert noe for seg. :)

  SvarSlett