mandag 29. juli 2013

Veggisolering

De siste dagene har jeg hovedsakelig brukt til å isolere ytterveggene. Målet for "etappen" var å få plass all fuktsperre også, men det var ikke igjen nok på rullen jeg hadde. Det holdt til snaut halvparten.Før jeg begynte med isoleringen, monterte jeg lufteventiler i veggene. Jeg valgte å fuge på innsida, så jeg måtte kappe rørene til riktig lengde med en gang, utfra tykkelsen på planlagt panel.
Det er slett ikke 60 centimeter senteravstand mellom alle stendere i reisverket, så det ble en del kapping og lapping av glavaen. Ganske kjett arbeid, men nok et skritt på veien mot beboelig hytte. Jeg har håp om at den kan bli det i høst. Ikke panelt og møblert, men beboelig i den forstand at den er ferdig isolert og har fungerende pipe.

Jeg drakk for øvrig morgenkaffen min inne i bygget sist fredag. Det har ingen gjort før. ;-)Dovre-ovnen på bildene har jeg kjøpt brukt for den ringe sum av 200 kroner. Den skal stå på kjøkkenet, der den først og fremst blir et alternativ til propankomfyren når/hvis man går tom for propan. Men den kan selvsagt også brukes til fyring på ekstra kalde dager, som et supplement til peisovnen som kommer på stua.


I løpet av helga ble jeg ferdig med isolasjonen i alle veggene, unntatt gangen.Gangen blir dermed første post på programmet neste gang, fulgt av himlingene. Dem blir det mye jobb med. Avstanden mellom bjelkene i den flate himlingen er konsekvent for stor, så der må all isolering skje i motsatt retning og korte biter. Det åpne røstet skal på sin side dobbelisoleres. Først ti centimeter mellom takstolene (som er 5"), så kommer det 2x2" plank på tvers og nye fem centimeter isolasjon mellom dem. Slik får jeg også panelt på tvers over åsene, i stedet for langsmed dem.

PS: Utvendig maling ble også fullført i helga, pluss strøk nummer to på to av veggene.

3 kommentarer:

  1. Her går det virkelig framover! Godt å kunne nyte små milpæler slik som den første kaffekoppen inne :-)

    SvarSlett
  2. Dette ser riktig bra ut! Jeg ser faktisk fram til å se hytta ferdig - virker som du er en nevenyttig og nøyaktig kar! :)

    SvarSlett
  3. Takk nok en gang. Finner inspirasjon i tilbakemeldingene, selv om jeg nok ikke er like flink til å kommentere selv på andres blogger. Jeg får skylde på dårlig tid! ;-) Mht byggekompetanse er jeg kun selvlært, etter bl.a oppussing av tre hus. Nøyaktig er jeg nok av natur, men det er faktisk noe jeg prøver å "bekjempe" i en viss grad på hytta. Der kan man ikke sette like høye krav til alt man gjør. Jeg tar meg imidlertid tid til å være nøye der det er viktig, som f.eks med å tette konstruksjonen fullstendig mot trekk/kondens inn i isolasjonen. Kosmetiske ting kan man flikke på senere (eller leve med). :-)

    SvarSlett