søndag 10. november 2013

Første vinteropphold

Overnattet i flott vinterlandskap på Syndin fra i går til i dag. Det lot seg gjøre å kjøre helt til døra, takket være firehjulstrekk og moderate 25 centimeter snø.Bilen var full av utstyr til hytta, så det ville blitt flere tunge skiturer á 2,5 kilometer hvis veien hadde vært uframkommelig. Blant det jeg hadde med var to plater til varmesikring bak ovnen på "kjøkkenet". Disse skal tilpasses på ulike vis, men står foreløpig lent mot veggen som de er.Som det framgår av bildet har jeg også dekket veggen med papp. Jeg skal isolere alle innerveggene for å dempe lyd fra rom til rom. Pappen hindrer glavastøv i å spre seg.

Videre gikk noen timer både i går og i dag med til å tette de siste "hulrommene" i konstruksjonen. Det vil si rundt åsene i begge ender, og mellom siste hanebjelke og deleveggen/pipa. Herved er alt isolert og plastet.
Jeg hadde også med en ny parafinovn som jeg kjøpte billig på Jula før jeg dro. Så nå har jeg fire fyringskilder ;-) To parafinovner, en propanovn og en vedovn. Den andre parafinovnen fusket litt sist, så da jeg kom over en ny til en femhundrelapp, ble den med på lasset.

Den vesle vedovnen trenger assistanse, den fyrer ikke rommene varme nok alene. Med parafinovn på stua i tillegg, går det bra. Propanovnen kan på sin side benyttes til en ekstra boost ved ankomst, eller om det skulle være tomt for parafin. Den egner seg ikke til mange timers bruk av gangen, da den avgir mye kondens.


Avslutter med noen bilder fra omgivelsene i helga. Det første tatt fra hytta i går, de andre på vei hjem i dag.
2 kommentarer:

  1. Her var det gjort mye siden sist jeg var innom bloggen! Så fint det blir!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det, og i like måte. Lykke til videre i et nytt byggeår. :-)

      Slett