mandag 8. juni 2015

Ferdig kjøkken

Etter en hel del shopping sist uke på Ikea (to veggskap og oppvaskkum), Biltema (to benkeplater i heltre eik) et par byggevareforretninger (sokkellister, hullplater, vinkeljern, skruer, silikon, hylleknekter m.m.), en brukthandel (gardin som ble sydd om til forheng og duker) og en tekstilbutikk (gardinspiraler), kunne kjøkkenet ferdigstilles denne helga.

Resultatet:

Siden jeg kjøpte benkeskapene brukt og det ikke fulgte med bein/sokler, konstruerte jeg dette av plank, jfr forrige blogginnlegg. Det måtte "gjemmes" og jeg oppdaget at det var å få kjøpt 170 mm utforing ferdigmalt i hvitt. En noe dyr løsning, men veldig lettvinn. Jeg gjæret dem i utvendige hjørner og limte med Tec7.Med hullplater fikk jeg fiksert benkeplatene mot hverandre der de møtes i mer eller mindre "løse lufta".Selv om mange tilpasser hyttekjøkken ganske fritt etter rommet, ønsket jeg standard benkehøyde. Dvs 90 cm, som passer godt til mine egne 180. Det medførte at toppen kom litt opp på vinduet og platene måtte meddras mot gerikt. De måtte for øvrig det mot vegg også til en viss grad, siden rommet ikke er 100 % hjørnerett.Benkeplatene fikk et "strøk" olje før fastmontering og en etterbehandling før hjemreise. Dermed anser jeg dem klare til bruk. Det eneste som gjenstår er å fuge med silikon mot veggene.

PS: Løsningen med hylleknekter under overskapene skyldes i utgangspunktet at jeg ikke kunne bruke Ikeas monteringsskinne. Eller rettere sagt ikke ønsket. Den ville flyttet skapene halvannen cm ut fra vegg, mens jeg ville ha det tett. Dermed ble det et enklere oppheng der ingen skruer traff stenderverket, så jeg valgte å sikre med knekter under. Det er også en lekt mellom disse.

PPS: En restlengde fra utforingene/sokkellistene ble til hylle under 40-skapet på venstre vegg. Det var faktisk tilmålt og planlagt. ;-) Den henger på samme type ferdigmalte hylleknekter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar